Itineraris per Barcelona

Tornar

Rutes. Fins al juny les biblioteques proposen un seguit de rutes literàries i històriques per diversos barris de Barcelona.

Les biblioteques de la ciutat ofereixen un seguit de rutes literàries i històriques per diversos barris de Barcelona en què la literatura clàssica i moderna ens ensenyen les altres cares d’espais que ens resulten quotidians i que, tanmateix, sovint han estat oblidats.

Les inscripcions a totes les rutes, que costen 9 euros, es fan a la Biblioteca Francesca Bonnemaison; cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Horaris


Les lluites feministes en l'Anglaterra del s.XIX no van ser un moviment aïllat en la història del feminisme català. Des de les burgeses més acomodades fins a les obreres, estaven subordinades davant les condicions laborals, la qualitat en l'educació i en el seu rol familiar.

Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea, tres dones marcades per ideologies ben diferents però amb una causa en comú: millorar les condicions de vida de les dones. Un itinerari per Sarrià que ens donarà una visió local dels orígens del moviment feminista.

La ruta travessa la part antiga de Sarrià buscant l'empremta de Carme Karr, Dolors Monserdà i Dorotea de Chopitea que van dedicar les seves vides a millorar les condicions de la dona de finals del s.XIX. Parlem de la revista Feminal que va fundar Carme Karr i les inquietuds de la dona de l'alta burgesia, de Dolors Monserdà tractem la seva vesant social i la creació del Patronat d'Obreres de l'Agulla i, per acabar, introduim a Dorotea de Chopieta i l'aparició de l'obra social a Barcelona.

Inici: Escales de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià
Final: Parròquia de Ma. Auxiliadora (Sant Joan Bosco,70)

Diversos carrers de Barcelona

Adreça:
C Rector Voltà, 5
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sarrià
Codi postal:
08034
Població:
Barcelona
On
Diversos carrers de Barcelona
Quan
21/04/2018

Xarxes socials

Twitter:
#ItinerarisLiteraris

M'agrada 11

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix