Homenatge a Ada Lovelace

Tornar

Espectacles. Zoe Philpott presenta al CCCB ‘Ada.Ada.Ada’, una ‘performance’ a l’entorn de la matemàtica i física britànica Ada Lovelace.

La dramaturga londinenca Zoe Philpott presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Ada.Ada.Ada, una performance immersiva sobre tecnologia i gènere que condensa l’extraordinària vida i el llegat d’Ada Augusta Byron King (Londres, 1815-1852), més coneguda com a Ada Lovelace. Matemàtica i física de gran talent, a mitjan segle XIX va escriure instruccions per al primer programa informàtic conegut, fet que la va portar a ser considerada la primera programadora de la història.

En la performance, Philpott puja a l’escenari amb un vestit interactiu del segle XIX equipat amb 4.400 leds que s’activen mitjançant uns guants de setí. L’experiència posa de manifest la importància de les fites aconseguides per Ada Lovelace i el seu impacte en la tecnologia actual, a més de demostrar que cada un dels assistents pot formar part de la tecnologia.

Ada.Ada.Ada tanca la quarta edició de la conferència internacional d’educació Steamconf, que enguany homenatja Lovelace amb tres trobades a l’entorn de la seva figura. L’Steamconf 2018 ha volgut destacar la importància vital d’implementar programes i recursos que permetin contribuir a minimitzar la bretxa digital i els desequilibris de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats.

Horaris


La dramaturga londinenca Zoe Philpott presenta al CCCB Ada.Ada.Ada, una performance immersiva sobre tecnologia i gènere a l'entorn de la matemàtica i física britànica Ada Lovelace (1815-1852), creadora del que avui es considera el primer algoritme per a ús d'una màquina.

Ada.Ada.Ada és una oportunitat per endinsar-se en un espectacle de 60 minuts que condensa l'extraordinària vida i llegat d'Ada Augusta Byron King (Londres, 1815-1852), més coneguda com a Ada Lovelace. Matemàtica i física de gran talent, a mitjan segle XIX va escriure instruccions per al primer programa informàtic conegut, fet que la va portar a ser considerada la primera programadora de la història.

En la performance, Philpott puja a l'escenari amb un vestit interactiu del segle XIX equipat amb 4.400 llums LED que s'activen mitjançant guants de setí. És el resultat de la seva col·laboració amb Charles Yarnold, destacat tecnòleg i fundador de Hackspace London. Ada.Ada.Ada és alhora una conferència, una peça de teatre i un espectacle durant el qual el públic interactua per convertir-se en el primer ordinador del món i fer anar un programa senzill entre tots. L'experiència posa de manifest la importància de les fites aconseguides per Ada Lovelace i el seu impacte en la tecnologia actual, a més de demostrar que cada un dels assistents pot formar part de la tecnologia.

Ada.Ada.Ada tanca la quarta edició de la conferència internacional d'educació STEAMConf, que enguany homenatja Lovelace amb tres trobades a l'entorn de la seva figura. L'STEAMConf 2018 ha volgut destacar la vital importància d'implementar programes i recursos que permetin contribuir a minimitzar l'escletxa digital i els desequilibris de gènere i promoure la igualtat d'oportunitats.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
21/04/2018

Telèfon

Telèfon:
933064100
Fax:
933064101

M'agrada 32

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix