"Generació (H)original"

Tornar

A l'espai Residència

Exposicions. L'Arts Santa Mònica presenta aquesta mostra fotogràfica protagonitzada per un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original.

Aquesta exposició se centra en els primers 15 anys de vida de l'(H)original, un espai de trobada i de relacions poètiques que ha ofert una etapa intensa i crucial per a la poesia en llengua catalana. Durant aquest temps els poetes s’han anat congregant de forma assídua en aquest lloc, cada dimecres, i hi han compartit inquietuds, hi han reivindicat poetes oblidats o marginats que han tingut com a referents i hi han revolucionat el panorama poètic del país amb una energia nova, jove, renovadora i plena de vitalitat.

Màrius Sampere, Enric Casasses, Eduard Escoffet o Meritxell Cucurella-Jorba han estat retratats per la fotògrafa Marta Huertas en les instantànies que formen aquesta exposició, un petit resum en imatges de la poesia catalana més nova.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Horaris


GENERACIÓ (H)ORIGINAL és un retrat coral representatiu d´un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, amb els anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia de la ciutat i, en general, del nostre país.

Ja fa més de 15 anys que va néixer aquest cau de poetes de la mà del Manel Pérez, com a empresari, i de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i del Gigi Marzullo, com a primer equip gestor. Des de l´any 2002 fins a l´actualitat, Ferran Garcia i Josep Pedrals, aquest fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació.

Aquesta exposició se centra en els primers 15 anys de vida de l'(H)original, els quals han suposat una etapa intensa i crucial per la poesia en llengua catalana. Un temps en què els poetes s´han anat congregant de forma assídua en aquest lloc, cada dimecres, i hi han compartit inquietuds, hi han reivindicat poetes oblidats o marginats que han tingut com a referents i hi han revolucionat el panorama poètic del país amb una energia nova, jove, renovadora i plena de vitalitat.

És per això que ara és el moment oportú per parlar d´aquest espai i d´aquest grup, des de la seva contemporaneïtat (perquè segueix ben actiu), i fer-ho amb la força dels retrats fotogràfics, i que sigui balanç i testimoni viu de tots aquests anys i d´aquesta generació de generacions de poetes.

Arts Santa Mònica. Centre de la creativitat

Adreça:
C la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Arts Santa Mònica. Centre de la creativitat
Quan
Del 26/07/2017 al 24/09/2017.

Telèfon

Informació:
935671110
Oficines:
933162810
Fax:
933162817

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix