La gran cita de la cultura popular a la Fabra i Coats

Tornar

Festes. Del 25 al 28 de gener, el Som Cultura Popular us espera a la Fabra i Coats i a Can Fabra, al barri de Sant Andreu.

La segona edició del fòrum Som Cultura Popular portarà un munt d’activitats obertes al públic als espais de la Fabra i Coats i de Can Fabra, al barri de Sant Andreu, on se celebrarà aquesta gran trobada de la cultura popular del 25 al 28 de gener.

Durant quatre dies podreu visitar una trentena d’exposicions del Museu Nòmada i submergir-vos en la riquesa del teixit associatiu a la rambla d’Entitats. Una mostra de publicacions, una fira de productes festers i una altra de jocs i joguines són algunes de les propostes de la trobada, a més de tallers per a totes les edats. Durant el cap de setmana podreu gaudir d’actuacions de dansa, música, foc i construccions humanes.

També s’hi presentaran les conclusions del primer Fòrum d’Educació i Cultura Popular, que neix amb l’objectiu de reflexionar i d’intercanviar experiències sobre el paper de la cultura popular en l’educació.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Horaris


El Som Cultura Popular és un fòrum que pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i revisar-ne el fons teòric.

L´èxit de la primera edició, amb més de 300 activitats i 13.000 participants fa que es repeteixi l´esdeveniment sempre amb la voluntat de fomentar el coneixement i l´intercanvi entre àmbits de la cultura popular i, al mateix temps, potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic.

El Som Cultura Popular vol generar un autèntic trànsit d´idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular: les associacions, les entitats, el món acadèmic i els investigadors, sense oblidar fer partícip el públic general. I ho vol fer a través dels espais ja existents en la primera mostra, com el Museu Nòmada, les fires i les mostres, les presentacions i els debats, entre altres activitats.

Aquesta segona edició del Som Cultura Popular estarà dedicat a:

· L´educació i la cultura popular, amb l´exposició pública dels resultats inicials del Fòrum d´Educació i Cultura Popular. Recreació dels valors de la cultura popular al sistema educatiu en xarxa amb la societat.

· La cultura popular i el patrimoni cultural immaterial, on es pretén abastar les iniciatives, els elements i les pràctiques socials que formen part de les manifestacions no materials de la cultura, i analitzar els vincles que aquestes estableixen amb la producció de la materialitat cultural.

· La cultura popular i els processos de canvi social: gentrificació i transformació urbana. Analitzar el paper que el patrimoni cultural juga en els processos de transformació social, els quals poden esdevenir tant un camp de destrucció patrimonial com també d´aparició i/o producció de nous relats patrimonials.

Programa del Som Cultura Pupular 2018

Recinte de Fabra i Coats i espais adjacents

Adreça:
C Sant Adrià, 20
Districte:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Codi postal:
08030
Població:
Barcelona
On
Recinte de Fabra i Coats i espais adjacents
Quan
Del 25/01/2018 al 28/01/2018.

M'agrada 68

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix