Festival Susurros del México Olvidado

Tornar

Festivals. El festival promou la defensa dels drets humans a Mèxic amb exposicions, xerrades i actes tradicionals.

Fins al 4 de novembre el Festival Susurros del México Olvidado presenta diverses exposicions, com ara la que es presentarà al Convent de Sant Agustí amb el nom “Huellas de la memoria”. Es tracta d’una mostra que exposa 80 parelles de sabates corresponents a familiars de persones desaparegudes a Mèxic des del 1969 fins l’any passat. Una altra exposició, en aquest cas a l’Espai 10, serà “Zonas fronterizas”, una reflexió, des de la pràctica artística, sobre el concepte de frontera i els conflictes que s’hi produeixen.

Dins el mateix festival, el cicle Diálogos “Susurros del México olvidado” portarà al Convent de Sant Agustí conferències, xerrades i taules rodones en què es tractarà la situació de crisi de drets humans que es viu al país americà. També al Convent de Sant Agustí es farà la tradicional ofrena commemorativa del Dia dels Difunts, en aquest cas a la memòria dels periodistes assassinats a Mèxic Miroslava Breach i Javier Valdez Cárdenas.

Trobareu més informació en aquest enllaç.


Entre el 14 de setembre i el 4 de novembre el Festival Susurros del México Olvidado portarà a Barcelona un programa multidisciplinari que té per objectiu fomentar la formació i la relació entre associacions i col·lectius que promouen la defensa dels drets humans a Mèxic i a Espanya. Organitzat per la Taula per Mèxic, entre les activitats previstes hi ha diverses exposicions, com ara la que acollirà del 14 al 29 de setembre el Convent de Sant Agustí amb el nom Huellas de la memoria, una mostra corprenedora on el visitant trobarà 80 parelles de sabates corresponents a familiars de persones desaparegudes a Mèxic des del 1969 fins l'any passat. Una altra exposició, en aquest cas a l'Espai 10, serà Zonas fronterizas, entre el 5 i el 18 d'octubre: una reflexió, des de la pràctica artística, sobre el concepte de frontera i els conflictes que s'hi produeixen.

Dins el mateix festival, el cicle Diálogos Susurros del México Olvidado portarà al Convent de Sant Agustí conferències, xerrades i taules rodones en què es tractarà la situació de crisi de drets humans que es viu al país americà. Es faran els dies 29 de setembre, 18 i 19 d'octubre i 2 de novembre. Aquell mateix 2 de novembre i l'endemà es durà a terme, també al Convent de Sant Agustí, la tradicional ofrena commemorativa del Dia dels Difunts, en aquest cas a la memòria dels periodistes assassinats a Mèxic Miroslava Breach i Javier Valdez Cárdenas.

Programació

Programa
Del 14 al 29 de setembre
Exposició "Huellas de la memoria"
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Del 5 al 18 d'octubre
Exposició "Zonas Fronterizas"
Lloc: Galeria Espai 10, Calle Abaixadors 10

29 de setembre, 18 i 19 d'octubre i 2 de novembre
Diàlegs "Susurros del México olvidado"
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí (excepte 18/10, a Casa América)

2 i 3 de novembre, de 17 a 22 h
Ofrena tradicional de "Día de Muertos", a Miroslava Breach i a Javier Valdez
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Centre Cívic Convent de Sant Agustí

Adreça:
C Comerç, 36
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Convent de Sant Agustí
Quan
Del 14/09/2017 al 04/11/2017.

Telèfon

Telèfon:
932565000
Fax:
932680825

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix