El MNAC dedica una mostra a Ramon Pichot

Tornar

Exposicions. "Ramon Pichot. D'Els Quatre Gats a la Maison Rose" es pot veure al MNAC fins al 21 de gener.

Ramon Pichot (Barcelona, 1871 – París, 1925) va arribar a París a principis del segle XX després d’haver treballat a Barcelona amb Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Isidre Nonell. Va viure l’ambient bohemi i artístic de Montmartre i ja no va tornar a Catalunya.

Va viure a l’epicentre de l’art internacional de l’època i es va envoltar de figures destacades del món cultural parisenc, com ara Pablo Picasso o Guillaume Apollinaire. La seva obra va anar evolucionant des del modernisme inicial fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, i es va caracteritzar especialment pel tractament i la preeminència del color.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Es venen les entrades a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Instal·lat a París a principis del segle XX, Ramon Pichot (Barcelona, 1871 - París, 1925), que a Barcelona havia treballat amb Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Isidre Nonell, va viure l'ambient bohemi i artístic de Montmartre. El viatge iniciáàtic a París era freqüent en molts artistes, però Pichot s'hi va quedar i allí va morir. Es va integrar a la colònia d'artistes i intel·lectuals catalans i espanyols, va conèixer i rebre influències de corrents artístiques postimpressionistes i fauvistes, va participar en nombrosos certàmens internacionals, com a la sala de l'escàndol dels fauves, i va contactar amb mecenaes i marxants.
Va viure a l'epicentre de l'art internacional del moment y es va envoltar de destacades figures del món cultural parisenc com ara Pablo Picasso o Guillaume Apollinaire. És un dels pocs espanyols que va retratar els patiments de la Primera Guerra Mondial. 
La seva obra va anar evoluvionant des del modernisme inicial fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, caracteritzant-se especialment pel tractament i la preeminència del color. Tres escenaris el van marcar al llarg de la seva trajecòoria artística: Barcelona, París i Cadaqués, i, temàticament, es va moure entre les escenes de gènere, els retrats, el paisatge de Cadaqués i el tipisme hispà.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 28/09/2017 al 21/01/2018.

Telèfon

Informació:
936220376
Telèfon:
936220360 Oficines
Telèfon:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

M'agrada 54

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix