Exposició 'Perquè avui és Santa Llúcia...pels volts de la plaça Nova'

Tornar


El títol de l´exposició fa referència als primers versos del "Romanç de Santa Llúcia" de Josep Maria de Segarra que va popularitzar el tenor Emili Vendrell: "Perquè avui és Santa Llúcia, dia de l´any gloriós, pels volts de la Plaça Nova, rondava amb la meva amor". Aquests versos esmenten els dos grans protagonistes de la producció: la plaça Nova i la Fira de Santa Llúcia

L´exposició pren com fil argumental la Fira de Santa Llúcia, la fira de Nadal barcelonina de més llarga tradició; i a partir d´aquí explica les diferents ubicacions de les fires de Nadal a la Barcelona vella i, especialment, al barri de la Catedral; la seva evolució i el seu pes social i comercial. Narra la trajectòria de la Fira des de la perspectiva de l´ocupació de l´espai urbà com espai de socialització, i els efectes que les reformes del barri tenen sobre la seva instal·lació i la seva evolució.

Sobretot però, l´exposició es centra en les experiències dels veïns del barri que veuen marcat el seu cicle vital per les festes, les tradicions, les fires i els mercats que, indiscutiblement, donen vida i riquesa els seus carrers i places, però que també els aboca a la invisibiltat que comporta la centralitat. I de com les transformacions urbanístiques, que també afecten l´evolució de la fira, tenen una incidència dramàtica en la vida i en les relacions dels veïns del barri de la Catedral, el Barri Perdut.

Horaris

On
Casa dels Entremesos-Centre de Producció i Difusió de Cultura Popular Tradicional de Barcelona
Quan
Del 01/12/2017 al 05/02/2018.

Telèfon

Telèfon:
932683531

M'agrada 4

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix