"Nuna, la terra dels inuit"

Tornar

Exposicions. La nova exposició del Museu de Cultures del Món explora les tradicions dels esquimals de l'Àrtic.

A partir de fotografies i objectes, aquesta mostra descobreix les característiques antropològiques dels inuits o esquimals, que habiten al nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. Entre altres aspectes, els visitants descobriran que els inuits solucionen els seus conflictes interns improvisant cançons i poemes i deixaran enrere tòpics relacionats amb aquest grup humà.

L’antropòleg i escriptor Francesc Bailón és l’artífex d’aquesta exposició de petit format que es pot veure al Museu de Cultures del Món fins al 14 de gener.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu de Cultures del Món.
Se celebra a:
Museu Etnològic.


Descobriu els objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i les impactants fotografies de les seves expedicions a la nova mostra gratuïta del Museu de Cultures del Món de Barcelona, 'Nuna. La terra dels inuit'.

Els inuit coneguts també amb el terme despectiu d´«esquimals» han suscitat sempre l´interès de molta gent d´arreu del món, fins el punt de poder dir que és una de les ètnies més «conegudes» del nostre planeta. Però darrera d´això hi ha una visió simplista i distorsionada de la seva realitat, alimentada per molts documentals, pel·lícules i llibres que han fet més mal que bé als propis inuit. Per exemple, ni ells van ser els inventors dels iglús de neu ni tampoc la majoria els va arribar a construir. No és donen petons amb els nassos, i molt menys et cedeixen la dona com a símbol d´hospitalitat i amistat; i ni tenen 100 paraules per definir la neu ni tampoc el color blanc. I a sobre, l´ós polar no té el pèl blanc, és transparent! Ho sabíeu tot això?

A través de l´exposició «Nuna. La terra dels inuit», que ens presenta el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic de Barcelona podrem fer un viatge a les regions àrtiques del Canadà i Groenlàndia a través dels objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i de les impactants fotografies de les seves expedicions. Podrem conèixer un dels últims bufs d´humanitat que li queden a aquest planeta i tindrem l´oportunitat de descobrir com els inuit solucionaven els seus conflictes interns improvisant cançons i poemes. Anem a la recerca dels poetes de l´Àrtic.

Museu de Cultures del Món

Adreça:
C Montcada, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu de Cultures del Món
Quan
Del 29/09/2017 al 14/01/2018.

Telèfon

Telèfon:
932562300

M'agrada 24

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix