Exposició 'La senyera de l'Orfeó Català. Símbol se la seva identitat'

Tornar

Al Foyer del Palau de la Música


En cinc àmbits diferents, la mostra explica –amb documents històrics de l´època i fotografies– la història de l´ensenya, dissenyada per l´arquitecte Antoni Gallissà. L´exposició inclou aspectes d´aquest símbol com a obra modernista afí al Palau de la Música Catalana, així com de la realització del seu disseny, la confecció i el simbolisme que n´amaga la iconografia.

L´exposició també recorda l´acte extraordinari de benedicció de la senyera, que va tenir lloc al monestir de Montserrat l´11 d´octubre de 1896, amb la intervenció del bisbe Josep Morgades, i l´estrena de l´himne de l´Orfeó Català, El cant de la senyera, el mateix dia.

A més a més, la mostra dedica un espai al protagonisme de la senyera de l´Orfeó Català com a representació de l´esperit de l´entitat, així com el seu paper i presència als actes, concerts i viatges artístics al llarg dels més de 125 anys d´història del cor.

A la mostra es podrà veure la senyera restaurada, duta a terme pel Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. I de manera excepcional, una peça artística de l´arquitecte Antoni Gallissà; es tracta d´una obra molt poc coneguda, una pintura sobre tela amb la reproducció exacta del motiu central de la senyera. La peça pertany a la col·lecció privada de la família de Moragas i Spà, descendents de Gallissà. Finalment, l´exposició ofereix un petit recull d´algunes senyeres d´orfeons catalans que van ser fundats inspirant-se en l´Orfeó Català i que també van tenir la seva pròpia ensenya i el seu propi himne.

Horaris

Palau de la Música Catalana

Adreça:
C Palau de la Música, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Palau de la Música Catalana
Quan
Del 26/09/2017 al 17/12/2017.

Telèfon

Telèfon:
932957200
Fax:
932957210

M'agrada 36

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix