"La capsa entròpica. El Museu d’objectes perduts"

Tornar

  • ..
  • ..
  • ..

Exposicions. El Museu Nacional d'Art de Catalunya exposa obres que mostren la col·lisió entre la història i la cultura.

“La capsa entròpica. El Museu d’objectes perduts”, comissariada per l’artista Francesc Torres mostra una selecció d’obres de les reserves del museu que conviden a reflexionar sobre la naturalesa dels museus i la seva funció conservadora.

S’exposen obres d’art censurades, mutilades, amagades per qüestions polítiques o malmeses per diverses raons i es posa en relleu com mai la funció preservadora del museu. Estan situades de manera aleatòria en les sales, sense que hi hagi un ordre lògic de visita. Pura entropia i desordre a partir d’un conjunt de projectes artístics perduts.

La mostra dura fins al 14 de gener. Tots els dissabtes a partir de les 15.00 hores i el primer diumenge de mes l’entrada és gratuïta.

Trobareu més informació sobre la mostra en aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Francesc Torres, artista polifacètic català, vol transformar una part del museu en una capsa entròpica fent ressaltar la seva funció preservadora. Afavorint obres majoritàriament dels segles XIX i XX seleccionades de la col·lecció del museu, Torres explora la col·lisió entre la història i la cultura reflexionant, al mateix temps, sobre la naturalesa dels museus.

Torres, tot i no haver fet cap de les obres, les ha escollit com un comissari i, al mateix temps, les farà servir com a objets trouvés, és a dir com a matèria primera per la realització d´una instal·lació multimèdia.

L´estructura del projecte s´estendrà com un paisatge construït a base de fragments, uns literals i altres analògics, que mostraran la lluita constant de la preservació contra el resultat de tot tipus de destrucció: el pas del temps, fenòmens naturals, guerres, intolerància religiosa i antireligiosa, ètnica o política, plans urbanístics radicals o violència econòmica.

Aquest projecte ha sorgit a conseqüència de les obres originals de Torres sobre els mateixos temes: Accident (1977); The Assyrian Paradigm (1980); Belchite South Bronx (1987); Plus Ultra (1988); Destiny, Entropy and Junk (1990); i Memory Remains (2011).

Cap d´aquestes obres apareixerà, però, a l´exposició ja que Torres ha decidit no "adulterar-la", però si que es trobaran documentades al llibre que l´acompanyarà, en un capítol diferenciat.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 20/10/2017 al 14/01/2018.

Telèfon

Informació:
936220376
Telèfon:
936220360 Oficines
Telèfon:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

M'agrada 30

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix