"El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat"

Tornar

Exposicions. CaixaForum presenta aquesta mostra que repassa la trajectòria d'un pintor fonamental per comprendre l'art del segle XX.

Aquesta exposició recorre les fases creatives principals de Giorgio de Chirico i retrata la investigació contínua de la idea artística, marcada per una cerca constant en el pla iconogràfic i simbòlic capaç de crear una continuïtat de la tradició artística italiana en l’art. Aquesta obstinació de continuïtat va ser un dels elements que va determinar la seva posició destacada en l’art internacional, sobretot en la seva influència en el moviment surrealista i en altres grans artistes i escriptors de la primera meitat del segle XX.

L’obra de Giorgio de Chirico es caracteritza per una investigació incessant en diferents plans: des del període metafísic inicial, a la dècada del 1910, el treball pel qual se’l coneix més, en què mostra una transformació personal de l’art clàssic mitjançant unes piazze enigmàtiques d’arquitectura renaixentista, passant pels temes iconogràfics de les dècades del 1920 i 1930, les investigacions tècniques sobre la pintura dels grans mestres durant la dècada del 1940, fins al període neometafísic entre els anys 1968 i 1976.

Horaris


Arquitectures i places silencioses, maniquins humanitzats, personatges mitològics, natures mortes i objectes descontextualitzats en paisatges que evoquen una atmosfera de suspens.
Una retrospectiva que mostra l´evolució de la producció artística del gran mestre de l´art metafísic, i un dels artistes que va influir més en l´art del segle xx.

L'obra de Giorgio de Chirico (Volos, 1888 - Roma, 1978) es caracteritza per una investigació incessant en diferents plans: des del període metafísic inicial, a la dècada de 1910, el treball pel qual se'l coneix més, en què mostra una transformació personal de l'art clàssic mitjançant unes piazzas enigmàtiques d'arquitectura renaixentista, passant pels temes iconogràfics de les dècades de 1920 i 1930, les investigacions tècniques sobre la pintura dels grans mestres durant la dècada de 1940, fins al període neometafísic entre els anys 1968 i 1976.

Aquesta exposició recorre les fases creatives principals de Giorgio de Chirico i retrata la investigació contínua de la idea artística, marcada per una cerca constant en el pla iconogràfic i simbòlic capaç de crear una continuïtat de la tradició artística italiana en l'art. Aquesta obstinació de continuïtat va ser un dels elements que va determinar la seva posició destacada en l'art internacional, sobretot en la seva influència en el moviment surrealista i en altres grans artistes i escriptors de la primera meitat del segle XX.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 19/07/2017 al 22/10/2017.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

Web

Web:
caixaforum.es

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix