"Andy Warhol: L'art mecànic", al CaixaForum

Tornar

Exposició. L'exposició mostra l'evolució creativa de Warhol a través de la relació amb la tècnica i les màquines.

Fins al 31 de desembre el CaixaForum ofereix una exposició dedicada al desenvolupament creatiu de Warhol, des dels inicis en el món del disseny gràfic fins a esdevenir un mite universal del pop art.

Warhol va fer servir tota mena de ginys i tècniques industrials per crear, com la gravadora de vídeo o la serigrafia. El mateix artista va definir la manera de produir aquest art mecànic com a pròpia d’una cadena de muntatge. Part de la genialitat de l’artista pop rau en la capacitat de captar el culte a la mercaderia sorgit arran de la producció industrial en sèrie del segle XIX.

La mostra també inclou una selecció d’assajos escrits per experts en la seva obra i una selecció de retrats de l’artista fets per fotògrafs com Robert Mapplethorpe, Richard Avedon o Alberto Schommer.

Horaris


Creador d´obres que van entrar a formar part de la història oficial de l´art alhora que van arrelar en l´imaginari popular contemporani.

Una exposició sobre el desenvolupament creatiu d´Andy Warhol, des dels seus inicis com a dissenyador gràfic a Nova York fins que va morir, convertit ja en un mite universal de l´art pop.

La mostra subratlla la manera amb què Andy Warhol (Pittsburgh, 1928 – Nova York, 1987) capta el culte a la mercaderia sorgit de les invencions industrials del segle XIX. Sempre atent a l'avenç tècnic i industrial, Warhol va fer servir tota mena de tècniques i de màquines, des de la serigrafia fins a la gravadora de vídeo, amb patrons productius que ell mateix va definir com a "propis d'una cadena de muntatge".

Aquest art mecànic, aparentment impersonal, nega cínicament tota càrrega espiritual intencionada. El silenci nihilista de Warhol és, de fet, un dels factors que donen altura poètica al seu treball. Al costat d'una selecció d'assajos escrits per teòrics de la seva obra, l'exposició inclou una selecció de retrats de l'artista, fets per fotògrafs com Alberto Schommer, Richard Avedon o Robert Mapplethorpe.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 14/09/2017 al 31/12/2017.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix