"David Bowie is"

Tornar

Exposicions. Arriba a Barcelona aquesta mostra única sobre la figura de David Bowie.

El Museu del Disseny de Barcelona presenta aquesta producció del Victoria and Albert Museum de Londres, que ha estat la mostra més visitada d’aquest museu britànic en els seus 164 anys d’història.

Aquesta retrospectiva internacional sobre la icona del pop analitza en profunditat com la música i l’individualisme radical de Bowie han inspirat altres artistes i l’han convertit en un dels creadors més innovadors i influents de la nostra època.

L’exposició reuneix més de tres-cents objectes, entre els quals hi ha fotografies, vestuari original, disseny d’escenaris, lletres manuscrites, caràtules de discos i material inèdit dels concerts que l’artista va fer durant les cinc últimes dècades.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Museu del Disseny de Barcelona.


A partir del 25 de maig de 2017 el Museu del Disseny de Barcelona acollirà l'exposició "David Bowie Is". La mostra, una producció del Victoria and Albert Museum de Londres, ha rebut ja més d'un milió i mig de visitants a les 8 ciutats que ja l'han acollida fins ara, com la capital anglesa, Berlín, París o Chicago, cosa que la converteix en la mostra més visitada en els 164 anys d'història del museu britànic.

El Museu del Disseny de Barcelona serà l'únic espai d'Espanya que acollirà en exclusiva "David Bowie Is". Com a seu d'una gran col·lecció d'objectes que destaca per posar en valor la creativitat i la innovació, el Museu del Disseny aposta per acollir aquesta mostra única sobre la figura de Bowie. La dimensió pluridisciplinària i sempre innovadora del treball de Bowie, entronca amb l'aposta del Museu per mostrar i explorar les connexions entre l'art i el disseny, especialment en el terreny del disseny gràfic i de la moda.

L'exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografies, caràtules de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d'escenaris i material inèdit dels concerts de l'artista durant les cinc dècades passades, facilitat pel David Bowie Archive. "David Bowie Is" constitueix una mirada profunda a la manera com la música i l'individualisme radical de David Bowie han inspirat altres artistes per desafiar les convencions i buscar la llibertat d'expressió.

L'exposició se centra en la diversitat de l'obra de David Bowie, la varietat de les seves fonts d'inspiració i l'estreta interrelació entre multitud de disciplines i formes d'expressió. La seva música i el seu individualisme radical no només van rebre la influència de moviments artístics, del món de la moda, el disseny i la cultura contemporània, sinó que Bowie també va deixar la seva empremta en aquests àmbits.

L'exposició revisa al detall la trajectòria d'aquest creador excepcional: des dels primers anys de David Robert Jones com a jove artista londinec fins que es va convertir en David Bowie, la superestrella de fama planetària.

A l'exposició es poden veure més de 60 vestits utilitzats per Bowie en els concerts, entre els quals s'inclouen els bodies de Ziggy Stardust (1972) dissenyats per Freddie Buretti; les ostentoses creacions de Kansai Yamamoto per a la gira Aladdin Sane (1973), i l'abric confeccionat amb la tela de la Union Jack, dissenyat per Bowie i Alexander McQueen per a la caràtula del disc Earthling (1997).

També s'exposen fotografies de Brian Duffy, Terry O'Neill i Masayoshi Sukita; il·lustracions per a les fundes dels vinils de Guy Peellaert i Edward Bell; proves de caràtules per a l'últim disc de l'artista, The Next Day (2013), dissenyades per Barnbrook; fragments de pel·lícules i actuacions en directe, que inclouen imatges de L'home que va caure a la Terra (1976) i del programa televisiu Saturday Night Live (1979); vídeos musicals com els de Boys Keep Swinging (1979) i Let's Dance (1983), i dissenys d'escenaris per a la gira Diamond Dogs (1974).

Tot això conviu amb la quantitat més gran d'objectes personals de l'artista que s'ha exposat mai: storyboards, repertoris i lletres manuscrites, així com esbossos, partitures i textos de Bowie que són una prova de l'evolució de les seves idees creatives.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Del 25/05/2017 al 25/09/2017.

Telèfon

Centraleta:
932566800
Reserves:
932566801

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix